Oranje Producties

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Die man daar op het podium … is hij echt ziek … of geestelijk totaal in de war? Want hij beweert stellig de arts Pieter van Foreest te zijn. Hij heeft het telkens over gebeurtenissen in de 80-jarige oorlog … over de Prins Willem van Oranje. De man leeft helemaal in een andere wereld en in een andere tijd. 
Zijn therapeut heeft het over schimmen in zijn geest die verwarring zaaien over wat bij hem tot het heden en wat tot het verleden hoort. Als de man vertelt over “zijn verleden” komen daarbij beelden op van de verschrikkelijke ellende tijdens de pestepidemie in Delft, de moord op Willem van Oranje, de vrijheidsstrijd van het Nederlandse volk dat gebukt gaat onder het Spaanse juk van Filip II, de oorlog en het geweld en de daaruit voortvloeiende politieke keuzes. De therapeut vraagt zich af of de man blijft hangen in zijn imaginaire verleden uit de 16e eeuw of aanvaart hij het heden? Want het verleden kun je niet veranderen … verleden was toen en heden is nu.

Een toneelcast van 30 mensen in kostuums uit de 16e eeuw zal de gebeurtenissen uit het imaginaire verleden van de man in toneelspel, zang en muziek uitbeelden. Daarbij worden ze ondersteund door een live orkest, onder leiding van componist en dirigent Peter Wagenaar.

Welkom bij de voorstelling “De Vrijheid” in de prachtige neogotische Cuyperskerk, de Sint Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68 te Alkmaar.

Productie onder leiding van:

Rudi Oranje, regisseur en producent
Peter Wagenaar, componist en dirigent van koor en orkest
Irene Min, artistiek begeleider en regieassistent
Aloys van Balen, zakelijk leider

Volg ons ook op social media: