Oranje Producties

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Rudi Oranje

Vanaf 1972 regisseert Rudi Oranje meerdere grote musicalprojecten.
Zijn aanpak richt zicht vooral op activeren van beschikbaar of verworven talent. Engagement, gemeenschapszin, elkaar beter leren kennen, het genereren van creativiteit en het samen werken naar een doel staan centraal. Rudi Oranje voelt zich uitgedaagd tot musicals die een thema of boodschap brengen, die historische gegevens of maatschappijkritische thema’s aan de orde stellen.

In maart 2008 werd Rudi Oranje voor zijn werk als musicalproducer onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau.

De pers heeft veelvuldig het werk van Oranje becommentarieerd en geprezen. Ter gelegenheid van de nominatie voor de publieksprijs in Alkmaar is over Oranje het volgende geschreven:

Rudi Oranje mag beslist niet op de lijst van kandidaten ontbreken. Oranje heeft een aantal opmerkelijke wapenfeiten op zijn naam staan. Zijn musicals 'Esther' en 'Het Water Wijkt' trokken vele duizenden bezoekers. Oranje maakt zich tevens verdienstelijk door cultuur ook een maatschappelijke functie toe te kennen. Binnen de muren van het Medisch Centrum Alkmaar maakte hij daartoe groots opgezette voorstellingen als 'Foreest' en 'Het Kanaal'. Als producer is zijn streven om met dit soort musicals tevens een bijdrage te leveren aan een goede werksfeer. In die opzet is hij geslaagd, mede doordat hij consequent het standpunt huldigt dat een musical geschreven moet worden op grond van de beschikbare capaciteiten.