Oranje Producties

Muziektheater

In de Grote Duurzaamheid Show gaat het over een bevlogen tv-presentator met zijn indringende boodschap dat we anders moeten omgaan met onze aarde.
Een dramatisch, eigentijds, spannend, leerzaam en tegelijk humorvol verhaal.

Het is een productie onder leiding van Rudi Oranje in samenwerking met:

  • Peter Wagenaar, componist en dirigent van koor en orkest
  • Cecile van den Idsert en Rob Karsten, choreografie
  • Ge Ankone, decor
  • Marijke Hoetmer, secretariaat musical
  • Franck Kuiper, hoofd circulaire economie van het provinciehuis te Haarlem

Slide background

duurzaamheid

de grote

show

muziektheater

Slide background

duurzaamheid

de grote

show

muziektheater

 

Inhoud van het verhaal

Een regionaal tv station wil een uitzending maken over duurzaamheid.
Het gaat om een zogenaamde duurzaamheidshow waarin op luchtige wijze aan de orde wordt gesteld “waarom de aarde niet naar de knoppen zal gaan”. De regisseur wil er een spetterende show van maken met muziek, dans en kritische liedteksten in een soort songfestivalachtig setting. Het tv station denkt daarmee hoge kijkcijfers te kunnen halen om haar financiële positie voor de toekomst te waarborgen.

Voor die show nodigt de tv producent een aantal wetenschappers uit op het gebied van afvalverwerking, stijgende opwarming van de aarde, CO2 uitstoot en circulaire economie. Het is de bedoeling dat deze wetenschappers onder leiding van Jona in discussie gaan met een aantal gewone burgers uit de buurt. Jona is een beroemde tv presentator die overtuigd is van de noodzaak om mensen bewust te maken van hun gedrag ten aanzien van het behoud van onze aarde. Het is zijn passie om mensen daarvan te overtuigen.

In de vooroefening op het nog uit te zenden tv programma ontstaat een ruzieachtige sfeer tussen de wetenschappers en het publiek, tussen de regisseur en de presentator Jona. De spanning loopt hoog op. Juist op het moment dat het programma live gaat blijkt Jona verdwenen te zijn. De uitzending kan dus jammer genoeg niet doorgaan en het tv station dreigt daardoor af te stevenen op een faillissement.

Volg ons ook op social media:

Klik voor onze Facebook pagina